Praktisch

Prijzen en herinneringen
Bij de wedstrijdloop zijn in alle categorieën kleine geldprijzen te winnen en bij de prestatielopen zijn er leuke prijzen in natura. Daarnaast krijgt iedereen voorafgaand bij elke loop aan de start een loopshirt als aandenken.

Loop voor een fiets!
Na afloop is er in sporthal ’De Wielepet’ voor de deelnemers aan een van de prestatielopen een gratis loterij op startnummer. De hoofdprijs is een gloednieuwe fiets (gesponsord door Cor de Bruin Fietsplus).

Eerdere records
Op de halve marathon van Monster zijn eerder de volgende records gelopen:

  • heren: 1.06.47
  • dames: 1.18.16.

Informatie onderweg
Alle kilometerpunten staan met borden aangegeven.

Loopproject
Voor wie zich optimaal wil voorbereiden op de loop over strand is er een eigen loopproject met een speciaal trainingsprogramma, mogelijk gemaakt door JS Laadtechniek. Zie voor info op http://www.terheijderunners.nl

Tijdslimiet
In verband met de veiligheid op het parcours en de beschikbaarheid van de verkeersregelaars, moet de deelnemer bepaalde punten van het parcours op bepaalde tijdstippen zijn gepasseerd. De verkeersregelaars zijn aanwezig tot uiterlijk 16.15 uur (de laatste verkeersregelaar staat op ongeveer 18,5  kilometer). De finish van de halve halve marathon sluit om 17.00 uur.  Het oordeel van de organisator is bindend voor de vaststelling of een deelnemer tijdig een bepaald punt is gepasseerd.

Drankposten

Tijdens de halve marathon zijn er verschillende verzorgingsposten. Na afloop is er voor iedere deelnemer vers fruit en sportdrank en water.

Kleed- en douchegelegenheid

Omkleden kan vlakbij start en finish in sporthal ’De Wielepet’.

Tijdregistratie

Bij de halve marathon van Monster wordt gebruik gemaakt van de Ipico chip. Het voordeel voor deelnemers is een nog meer nauwkeurige registratie van de gelopen tijd, snellere publicatie van de uitslagen en de mogelijkheid om in de toekomst in te schrijven met het Olympus ’70 chipnummer (4 cijfers). De chip schaft u eenmalig aan voor € 3,-. Mocht u de chip niet verder gebruiken, kunt u deze na afloop van de wedstrijd gebruiken als consumptiebon in sporthal De Wielepet. Surf voor meer informatie naar www.ipicosports.com of e-mail: wz@olympus70.nl

LET OP: de chip kan alleen zijn werk doen als deze is vastgemaakt aan je schoen. Chips die in een zakje/broekzak zitten worden niet geregistreerd; in dat geval wordt je prestatie niet in de uitslag meegenomen.