Praktisch

Prijzen en herinneringen
Bij de wedstrijdloop zijn in alle categorieën kleine geldprijzen te winnen en bij de prestatielopen zijn er leuke prijzen in natura. Daarnaast krijgt iedereen voorafgaand bij elke loop aan de start een loopshirt als aandenken.

Loop voor een fiets!
Na afloop is er in sporthal ’De Wielepet’ voor de deelnemers aan een van de prestatielopen een gratis loterij op startnummer. De hoofdprijs is een gloednieuwe fiets (gesponsord door Cor de Bruin Fietsplus).

Eerdere records
Op de halve marathon van Monster zijn eerder de volgende records gelopen:

  • heren: 1.06.47
  • dames: 1.18.16.

Informatie onderweg
Alle kilometerpunten staan met borden aangegeven.

Loopproject
Voor wie zich optimaal wil voorbereiden op de loop over strand is er een eigen loopproject met een speciaal trainingsprogramma, mogelijk gemaakt door JS Laadtechniek. Zie voor info op https://www.terheijderunners.nl

Tijdslimiet
In verband met de veiligheid op het parcours en de beschikbaarheid van de verkeersregelaars, moet de deelnemer bepaalde punten van het parcours op bepaalde tijdstippen zijn gepasseerd. De verkeersregelaars zijn aanwezig tot uiterlijk 16.00 uur (de laatste verkeersregelaar staat op ongeveer 18,5  kilometer). De finish van de halve halve marathon sluit om 16.30 uur.  Het oordeel van de organisator is bindend voor de vaststelling of een deelnemer tijdig een bepaald punt is gepasseerd.

Hazen
Voor de Veneco Beach Run zijn er drie hazen die vanuit de Ter Heijde Runners meelopen. Ze zijn bij de start herkenbaar aan een bordje met de eindtijd. Afhankelijk van de werkelijke omstandigheden kunnen de tijden nog variëren.

Datum

De afstanden van de halve marathon van Monster worden gehouden op zaterdag 23 november, kijk voor de starttijd van jouw afstand verder op deze pagina onder het kopje afstanden.

Inschrijven

Als je je nog niet hebt ingeschreven, dan kun je jezelf in de Wielepet inschrijven van 12:00 tot 13:40. Klik hier voor meer informatie.

Afstanden

De Veneco Beach Run van 21,1 km start om 14:00 uur

De Elektravon Run van 10,3 km start om 14:10 uur

logo-optiflor

De Opti-flor Run van 5,7 km start om 14:20 uur

Prijsuitreiking

Kort na binnenkomst van de eerste lopers op de afstanden wordt de prijsuitreiking gehouden in de Wielepet.

Verloting

Na binnenkomst van de lopers van alle afstanden wordt de verloting gehouden op basis van je startnummer. Hierbij is de hoofdprijs een gloednieuwe fiets (gesponsord door Cor de Bruin Fietsplus). Wil je meedoen met de verloting? Scheur dan de strook met je nummer van het startnummer en vul je naam in. Stop deze strook in de doos waaruit we de verloting houden.

Drankposten

Tijdens de halve marathon zijn er verschillende verzorgingsposten. Na afloop is er voor iedere deelnemer vers fruit en sportdrank en water.

Kleed- en douchegelegenheid

Omkleden kan vlakbij start en finish in sporthal ’De Wielepet’.

Tijdregistratie

Bij de halve marathon van Monster wordt gebruik gemaakt van de Ipico chip. Het voordeel voor deelnemers is een nog meer nauwkeurige registratie van de gelopen tijd, snellere publicatie van de uitslagen en de mogelijkheid om in de toekomst in te schrijven met het Olympus ’70 chipnummer (4 cijfers). De chip schaft u eenmalig aan voor € 3,-. Mocht u de chip niet verder gebruiken, kunt u deze na afloop van de wedstrijd gebruiken als consumptiebon in sporthal De Wielepet. Surf voor meer informatie naar www.ipicosports.com of e-mail: wz@olympus70.nl

LET OP: de chip kan alleen zijn werk doen als deze is vastgemaakt aan je schoen. Chips die in een zakje/broekzak zitten worden niet geregistreerd; in dat geval wordt je prestatie niet in de uitslag meegenomen.

Veldnorm Evenementenzorg

De organisatie van de Halve Marathon van Monster werkt volgens de veldnorm evenementenzorg.